perjantai 1. elokuuta 2014

Kaustinen Folk Music Festival 2014

Tänä vuonna Piisakas oli toista kertaa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla. Meillä oli yhteensä viisi esiintymistä tiistain, keskiviikon ja torstain aikana. Itse esiintymiset menivät hyvin vaihtelevasti. Harjoittelu olisi auttanut, mutta koska Heidin perhe kasvoi helmikuussa pienen tytön verran, piti harjoittelusta tinkiä. Pääasia kuitenkin oli olla mukana. Ja parastahan on, että esiintyvänä pelimannina pääsee sisään ilmaiseksi kuuntelemaan lukuisia huippuesiintyjiä!


Tunnelma oli tuttuun malliin varsin inspiroiva ja lämmin. Festivaalin parasta antia vuodesta toiseen on ehkä se mutkattomuus, joka kaikesta välittyy. Siellä kulkevat sulassa sovussa pikkupelimannit, harrastajat, kansanmusiikin ammattilaiset ja koko kansan tuntemat artistit, mutta silti kukaan ei ole toista parempi ja jokainen on tärkeä festivaalin onnistumisen kannalta. Pääosassa on musiikki ja sen tuottama ilo.


Iholla-salissa kävimme kuuntelemassa Tallaria vieraanaan Arto Järvelä. Tallari on joka kerralla yhtä ihanaa kuunneltavaa, mutta erityisen tästä konsertista teki se, että ohjelmisto oli Arto Järvelän näköinen. Taiturillisen soiton lisäksi konsertti vei kuuntelijaa hienosti tunnetilasta toiseen. Heidin lapsetkin olivat oikein kiltisti mukana ja Tallarilla taisi olla rauhoittava, suorastaan unettava vaikutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti