sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Piisakkaan riittoisaa - lavalla ja blogissa!

Niin, tässä tulee kansanmusiikkiyhtye Piisakkaan ensimmäinen blogiteksti. Piisakas on kahden kolmikymppisen pelimannin yhtye Satakunnan ja Pirkanmaan rajamailta. Viulua soittava Heidi Huovinen on kotoisin Huittisista, vaikka asuikin kymmenen vuoden ajan Turussa. Harmonikkaa soittava Tuomas taas on kotoisin Vantaalta, mutta on asettunut Keikyään, entisen Äetsän ja nykyisen Sastamalan alueelle. Että maailmaa on nähty, joskin kumpikin on palannut niin sanotusti juurilleen: Heidi perheensä kanssa isovanhempiensa taloon ja Tuomas isovanhempiensa taloon.

Piisakas perustettiin vuonna 2011. Aivan tyhjästä ei tarvinnut ponnistaa, sillä olimme soittaneet yhdessä Äetsän pelimanneissa jo useampia vuosia. Tunsimme siis toistemme soittotyylin ja ajatustenjuoksun. Aikeena oli alusta lähtien harjoitella ohjelmistoa sekä perinteiseen tyyliin että omaan tapaan sovitettuna. Melko pian ryhdyttiin myös kokeilemaan omia rajoja sovittamalla populaarimusiikkia kansanmusiikkityyliin ja jopa säveltämällä aivan omia kappaleita.

Samalla tiellä ollaan edelleen. Oma tyyli alkaa vähitellen hahmottua ja esiintymiskokemusta karttua. Mutta harjoituksethan ovat vasta alkaneet! Tervetuloa seuraamaan Piisakkaan edesottamuksia ja ajatuksia kansanmusiikista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti